Tuinarchitect MK Tuinen in Meerhout, dé referentie in tuinarchitectuur

Tuinarchitect MK Tuinen
 1. Tuinarchitect

  Wat begon met kerstbomen...

  1995

  Het bedrijf dat Kurt Meynen tuinaanleg door de jaren heen is geworden kent zijn oorsprong met het opkweken van kerstbomen. Er werden +- 5000 stuks opgekweekt van 1 soort. De bomen werden enkele jaren later particulier aan de privé-woning in Mol verkocht.

 2. Tuinarchitect

  Focus op tuinonderhoud

  1998

  Door de jaren heen ging de focus meer en meer uit naar het onderhouden van particuliere tuinen en de aanleg van gazons. Het aantal vaste klanten steeg snel en een eerste camionette werd aangekocht. Al snel volgt ook een eerste bulldozer en kraantje.

 3. Tuinarchitect

  Eerste stap naar tuinaanleg & overstap naar bvba

  2000

  De eerste fulltime werknemer wordt aangenomen. Met deze aanwerving worden tevens de eerste stappen gezet naar tuinaanleg. Er wordt gestart met allerhande verharding en constructiewerken. In 2000 word ook de overstap gemaakt van een eenmanszaak naar een bvba.

 4. Tuinarchitect

  De eerste tuinarchitecten & uitbeiding machinepark

  2000 - 2012

  Door de jaren heen worden verschillende gespecialiseerde werknemers aangeworven en de focus wordt volledig gelegd op het realiseren en onderhouden van particuliere tuinen en bedrijfsgroen. Om een constante kwaliteit te bieden worden er 2 tuinarchitecten tewerk gesteld en worden er allerhande gespecialiseerde machines toegevoegd aan het machinepark.

 5. Tuinarchitect

  Zware brand treft ons bedrijf

  2013

  Ook van tegenslagen werden we niet gespaard. In 2013 werden we getroffen door een zware brand. We verliezen echter onze moet niet, onze agenda stond tjokvol en de enige weg was vooruit. Er worden nieuwe camionetten aangekocht en met mogelijks nog meer energie werken we verder aan de toekomst.

 6. Tuinarchitect

  Zoon Wietse stapt mee in het bedrijf

  2015

  Na zijn opleiding op de tuinbouwschool start zoon Wietse in het bedrijf, een goede opvolging zal na een interne leerschool worden gegarandeerd. We werken nu met een 8-tal vaste medewerkers.

 7. Tuinarchitect

  Verhuis naar Meerhout

  2017

  De site te Mol,Sluis wordt te klein en er wordt een nieuw terrein aangekocht in Meerhout. Hier verbouwden we twee loodsen van ruim 1500m² en 800m² , en werd een stal verbouwd tot toonzaal en burelen om onze klanten nog beter te woord te kunnen staan. Met een volledige oppervlakte van bijna 6ha zijn hier nog voldoende uitbreidingsmogelijkheden voor de komende jaren. Hier is er tevens terug ruimte voor de opstart van een kwekerij. En ook de kerstboomkwekerij krijgt een vervolg. Er wordt gestart met de opkweek van 3 verschillende soorten. Door de beschikbare ruimte wordt nu ook snoeihout geschredderd en verwerkt tot compost. Vuile grond wordt gezeefd zodat deze kan worden herbruikt. Sorteren en recycleren krijgt meer aandacht ! Het bedrijf groeit snel en meerdere vakspecialisten worden aangetrokken om de gekende kwaliteit en service te kunnen blijven bieden.

 8. Tuinarchitect

  Schoonzoon Sebastiaan start als calculator & Covid-19 steekt te kop op

  2020

  Sebastiaan (schoonzoon Kurt) vervoegt tevens het team. Het calculeren van projecten en uitvoeren van alle bestellingen zijn aanvankelijk zijn hoofd bezigheden. Covid 19 (Corona) steekt de kop op. Na de nodige maatregelen en aanpassingen door te voeren wordt ook dit euvel goed verwerkt.

 9. Tuinarchitect

  "Dat gaat niet bestaat niet"

  2021

  De dag van vandaag werkt Tuinrealisaties Kurt Meynen met een 25-tal vaste/geschoolde werknemers. Zo kunnen wij een totaalpakket aanbieden. Van het uitvoeren van de grondwerken tot het plaatsen van zwembaden, zwemvijver en allerhande domotica dewelke bij uw tuinproject komen kijken. Alle know how onder 1 dak. Met ons team van architecten zorgen wij steeds voor een aangepast ontwerp met de nodige technische plannen en zelfs 3D presentaties zodat de klant een nog beter idee krijgt hoe zijn droomtuin er later zal uitzien. Nadien wordt er een gedetailleerde offerte bezorgd dewelke volledig vrijblijvend met Kurt wordt doorgesproken. Aan de telefoon staat Laura u steeds opgewekt te woord en Kurt overziet nog steeds dat alles met een constante kwaliteit wordt uitgevoerd. Wij blijven steeds streven naar een bevredigend eindresultaat en gaan geen uitdaging uit de weg.

  Het moto van Kurt? "Dat gaat niet bestaat niet".TuinarchitectVeiligheid

In ons bedrijf wordt veiligheid hoog in het vaandel gedragen. Om onze jongens op een zo veilig mogelijke manier complexe werken te laten uitvoeren worden wij begeleid door een preventie bureau. Deze firma voert voor ons de wettelijke keuringen uit en zorgt er mee voor dat we op een veilige manier tewerk kunnen gaan.Tuinarchitect